Projecten

Stichting Vedel is onder leiding van het dagelijks bestuur actief met diverse projectgroepen ieder met een eigen project. In ieder project is minimaal één lid van het dagelijks bestuur actief, projecten kunnen éénmalig maar ook wederkerend zijn.

Daarnaast verzamelen wij op diverse fronten expertise die we breed over onze projecten kunnen inzetten zoals marketeers, onlinespecialisten, tekstschrijvers, techneuten en vele andere specialismen die voorde stichting of voor een project van de stichting periodiek kunnen worden ingezet.

Heeft u een idee voor een samenwerking of wilt u op enig andere wijze een bijdragen leveren aan onze stichting? Via onderstaande gegevens kun u contact met ons opnemen.

Stichting Vedel heeft de afgelopen jaren al diverse projecten gerealiseerd, ons paradepaard hierin is onze werkgroep Oral Historie. Deze werkgroep heeft de afgelopen jaren een aantal prachtige boeken geschreven en uitgegeven over de historie van Laren.

Daarnaast hebben we voorlichtingsavonden gegeven over groene energie, een duurzame fietsroute georganiseerd, meerdere malen bomen gepland voor de gemeente Lochem en een aantal singeldagen georganiseerd waarbij we meteen aantal geïnteresseerden en buurtbewoners een houtwal hebben onderhouden.

Ieder project dat wij realiseren moet passen binnen onze Vedel gedachte; het dienen van een maatschappelijk doel waarbij duurzaamheid,samenwerking en het lokale karakter kernwoorden zijn. Daarnaast zal er minimaal één lid van het dagelijks bestuur zitten nemen in de projectgroep en zullen de eventuele kosten gemaakt voor het project door het project moeten worden gedragen. De Stichting kan waar nodig garant staan of bijdragen in een tijdelijke voorfinanciering. Baten die voortvloeien uit het project zullen terugvloeien in de stichtingskas en beschikbaar zijn voor toekomstige initiatieven